09.12.15

Kookose-pähkli brownie vaniljekreemiga

Leidsin selle idee ühest skandinaavia toiduajakirjast juba paar aastat tagasi ja proovisin järgi nii hästi kui keelest aru sain. Tulemus oli lihtsalt väga hea. Hiljuti tegin seda oma kallitele sõpradele kaugelt maalt ja see osutus nii populaarseks, et pildi tarvis jäi vaid neli väikest tükki. See räägib iseenda eest. Tausub proovimist!

Brownieks läheb vaja:
150 g pehmet võid
100 g purustatud Digestive küpsiseid
60 g jahvatatud metsapähleid
40 g kakaod
80 g suhkrut
80 g kookoshelbeid
2 muna

Sega kõik koostisosad ühtlaseks massiks ja laota küpsetuspaberile umbes 25x20 cm tükina. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Pane jahtuma.

Vaniljekreem:
2,5 dl vahukoort
2,5 dl piima
100 g suhkrut
35 g maisitärklist
vaniljeekstrakti või 1 vaniljekaun
4 munakollast

Vispelda kokku munakollased, tärkilis, vanilje ja suhkur. Kuumuta potis piim ja koor ning lisa ärksalt vispeldades munasegu sinna sisse. Sega kuumutades kuni kreem on paksenendud. Paksu kreemi võib kallata külma keraamilisse potti ja seal edasi vispeldades jahutada. Jahtunud kreem määrida jahutatud põhjale ja panna külma.

Šokolaadiglasuur:
150 g tumedat 70% šokolaadi
25 g võid
4 spl kanget kohvi

Sulata šokolaad koos või ja kohviga. Sea ühtalseks ja määri vaniljekreemile. Pane külma tahenema.
Kooki lõika kuuma noaga ettevaatlikult et glasuur ei puruneks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga