11.09.15

Mandli-sokolaaditort mascarpone-kreemi ja maasika toormoosiga

Selle tordi küpsetasin kallile abikaasale sünnipäevahommikuks. Ilus oli vaadata ja maitses sama ilusasti. Kook on täiesti jahuvaba.

100 g võid
150 g tumedat šokolaadi
6 muna
pisut soola
1 dl suhkrut
80 g mandlijahu
50g šokolaadi kaunistusmarjade kastmiseks
1 dl kohvi
2 dl 35% koort
väike karp mascarponet
2 sl suhkrut
1 tl vaniljeekstarkti
umbes 2 dl maasika toormoosi
Kaunistuseks ohtralt maasikaid või muidu meelepäraseid marju.

Sulata või koos šokolaadiga ning jahuta pisut. Vahusta munavalged soolaga korralikuks vahuks. Lisa suhkur osadena ja vahusta ikka tükk aega, et tulemus oleks korralikult kõva vaht. Sega munakollased jahutatud šokolaadi-võiseguga. Lisa mandlijahu ja juba pisut munavalgevahtu. Pane juurde kogu munavalge ja sega õrnalt läbi. Küpseta 24cm vormi 175 kraadi juures u 30-40 minutit.

Valmista ette kaunistamiseks marjad ja kasta neid šokolaadi sisse ning seejärel küpsetuspaberile tahenema.

Vahusta vahukoor lisa vaniljeekstrakti ja maitse järgi suhkrut. Lisa mascarpone- kui on kõvemat sorti siis terve karp ei pruugi vajalik olla. Kreemvõiks jääda pigem õhulisem.

Lõika tordipõhi kolmeks ja niisuta kihte kohviga. Seejärel lisa kahele alumisele maasikatoormoos ning siis kreem. Kõige peale kreem ja ohtralt marju. Voilà! 

Retsepti idee Oma Maitse 2013 Pidu väljaandest kuid oluliselt mugandatud.




2 kommentaari:

  1. kas seal on 1 pakk- 80g mandlijahu või 180g mandlijahu

    VastaKustuta
  2. Väike trükiviga, teen paranduse. Ikka 1pakk ehk 80g :)

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga