19.08.14

Kukeseenekaste kartulipudruga


Mmmm- mets on seeni täis ja olgugi, et mul endla pole olnud võimalust metsa uitama minna, tulevad seened mulle siiski otse metsast suisa ukse taha. Minu ema on tõeline seenegurmaan ja põlgab kukeseened ära- igavad. Tänu sellele saan need endale ja leian, et kukeseenekaste on kõigi nende veel maitsvamate seente kõrval ikkagi väga hea. Ja no loomulikult on neid mugav teha sest isegi seeneussid neid ei taha. Ju siis on ka nemad gurmaanid ja otsivad maitsvamaid suutäisi. Seenekastme ja kartulipudruga ei saagi ju anda mingeid täpseid retsepte sest kõigil on kindlasti oma kodune moodus nende tegemiseks. Aga märgin ikka maha oma kodused moodused.

Seenekastme jaoks on vaja
seeni
sibulat
hapukoort
võid
pisut taimeõli
soola ja pipart

Minu jaoks on väga oluline mitte kasutada jahu. Jahukaste rikub kohe koduse seenekastme maitse ära. Õige seenekastme maitse saab siis kui praadida ohtralt sibulat koos seentega. Sibulad pisut varem pannile ja praadima peab neid kindlasti esialgu väheses õlis. Lõpupoole tuleb lisada tubli kogus võid juba küpsenud sibulatele ja seentele, maitsestada soola-pipraga ning küpsetada veel, et sibul ja seened või meki endasse imeks. Kohe alguses mina võid ei pane sest või hakkab enne kõrbema kui sibul kenasti küpsenud on. Selitatud võiga oleks teine lugu. Siis võiks kohe võis praadida. Kõige lõpus tuleb peale valada meelepärane kogus hapukoort ja lasta kogu kompotil vaikselt keeda nii, et maitsed seguneksid. Soola-pipart tuleb ka veel kastmele lisada.

Kartulipudru jaoks on vaja
kartuleid
sibulat
võid
veidi taimeõli
piima
soola, valget pipart

Kartulid tuleb keeta pehmeks nagu ikka- ära soola unusta. Samal ajalt tuleb sibul praadida. Sama lugu nagu kastmeski, esialgu õlis ja hiljem lisada või, et tuleks mõnus sibula-või kooslus. Kui kartulid keedetud siis kuumutada piim keemiseni. Seejärel peaks pudrunuia käiku laskma. Pudruks nuiatud :) kartulitele valada kuum piim ja lisada sibulad. Ja, et puder saaks kohev siis mina mikserdan vahustamisvisplitega pudrule õhku sisse. Maitsestan veel soola ja valge pipraga ka.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga