19.07.14

Hummus

Hummus on üks imetabaselt hea kraam, mida määrida sobivale saialisele (eriti hea on krõbedaks röstitud ciabatta). Pööraselt hea on veel siis kui sinna praetud baklažaani peale pista. Aga hummust saab teha ka halvasti ja siis see nii hea ei maitse. Tähtis on maitse alati õigeks timmida ja mitte jätta hummust magedaks. Mage ja halvasti maitsestatud hummus maisteb nagu liisunud vahuvein :) Oma lemmiku leiutamiseks tuleb surfata erinevaid retsepte ja katsetada. Näiteks küüslagu ja sidrunimahla osalus võib varieeruda kordades mitu. Huvitav nõuanne netiavarustest oli ka lisada veel kreeka jogurtit, aga seda pole ma veel katsetada saanud sest sobival hetkel pole kodus seda olnud. Igatahes minu umbkaudne hea retsept on selline:

400 g konserveeritud kikerherneid
5 sl oliiviõli
1 sl seesamipastat (kindlasti mitte röstitud seesamitest)
1 küüs purustatud kanget küüslauku (kevadine hiinakas on mage kraam)
1 tl triiki jahvatatud vürtsköömneid
0,5 sidruni mahl
soola
musta pipart
Mina loputan alati kikerherned voolava vee all ja nõrutan. Seejärel lasen kõik korraga sauseguriga püreeks. Paksema püree puhul lisan keedetud ja jahutatud vett. Tulemus peab olema mõnusalt kreemjas ja siidine
Serveerimisel pane hummus kaussi, nirista peale pisut õli ja raputa paprikapulbrit või ka hekitud peterselli. Maitseb hea igasuguste saialistega ja nende röstversioonidega ning ka köögivilju võib sisse pista nagu dipikastmesse.

Minu suvine lemmik oli külsupp Suvi ja röstsaiad hummuse ning praetud baklažaaniga. Parim praetud munataim muide saab siis kui küpsetada viile selitatud võis...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga