07.07.14

Hullumeelselt hea kartulisalat vürtsikiluga

Seda salatit mekkisin juba mitu aastat tagasi, aga päris ise tegin alles nüüd. Väga kahetsusväärne kui võtad plaani mõne ülihea retsepti ja siis see ununeb ja ununeb ja...ununeb... Aga nüüd sai see tehtud ja ma teadsin juba enne tegemist, et see on üks mu lemmiksalateid. Sellest kogusest jagub neljale kuni kuuele.

3 hapukurki
3 kurki
3 spl kappareid
3 muna
10 vürtsikilufileed + paar tk kaunistuseks (see teeb siis kokku umbes üks fileepakk)
6 keedukartulit
1 pakk frillice salatit (tegelikult sobib vist ükskõik mis krõmpsuv ja mahlane salat)
150 ml oliiviõli (varasemalt soovitasin algretsepti järgi küll vähem ja 200 ml, aga 150 mängib ka suurepäraselt välja)
6 spl valgeveini äädikat
3 spl mett
3 tl sinepit
kokku mõnus peotäis hakitud tilli, peterselli ja punet

Raputa purgis kokku sinep, oliiviõli, valgeveiniäädikas, mesi, till, petersell ja pune (pisut soola-pipart ka, aga ei tasu unustada, et lisanduvad ka soolased kilud)

Haki hapukurk, kilufileed, viilutatud värske kurk, kartul ja pane suurde kaussi. Lisa kapparid, hakitud munad ja rebi hulka jääsalat. Kalla kaste peale ja sega läbi.Kõige parem koos rukkileivaga, kus peal paksult külma taluvõid.



Pisut mugandatud Anni Arro "Mamma lemmik"


3 kommentaari:

  1. Mulle tundub hirmutav 200ml oliivõli, kas ikak peab nii palju lisama?

    VastaKustuta
  2. Jah- 15 spl. Kui päris algretsepti järgi teha siis peaks isegi veidi rohkem panema.

    VastaKustuta
  3. Proovisin täna ka 150ml õli + muu sama ja väga tore tulemus oli. Ei pea nii ohtralt õli kupatama.

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga