15.06.14

Toorvorstid palsamiäädika ja kirsstomatitega


Minu lemmikuim moodus toorvorstide küpsetamiseks. Kasutan enamasti lastele mõeldud toorvorste, kus vähem lisaaineid ja millel mahedam maitse. Tulemus on väga maitseküllane ja sööja kohta tasub arvestada julgelt 3 vorsti ning sellestki võib puudu tulla. Sibula ja küüslauguga ei tasu end ka tagasi hoida- need kaovad pannilt väga ruttu. Mina teen seda rooga alati topeltportsu.

10 toorvorsti
8 küüslauguküünt
3 suurt punast sibulat
pisut oliiviõli
500 g kirsstomateid
5 sl palsamiäädikat
peotäis värsket basiilikut
soola, pipart, vajadusel 1 tl suhkrut

Koori küüslauguküüned ning suru noaga lamedaks või poolita. Koori sibulad, lõika neljaks kuni kuueks sektoriks.
Pane vorstid suurele ahjupannile, nirista peale õli. Lisa küüslauguküüned, sibulasektorid ning maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega hoolega läbi, nii et kõik vorstid oleksid õliga kaetud ning sibul-küüslauk ühtlaselt jaotunud.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 20 minuti.Aeg sõltub pannist ja ahjust. Mina teen seda suures keraamilises vormis ja aeg on kohe pikem.
Võta ahjupann välja, pista kirsstomatid vorstide vahele ning nirista peale palsamiäädikas. Sega läbi.
Pane veel kuni! 30 minutiks ahju, kuni kirsstomatid on pehmed ja vorstid läbi küpsenud. Võimaluse korral lisa pöördõhku, et vorstid kenasti pruunistuks.
Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning puista valmis roale.
Kõrvale paku krõbedakoorelist nisuleiba, millega saaks küüslaugu-basiiliku-tomati-palsamiäädikaga matisestatud pannimahlad kätte. Mina harrastan seda rooga ka veel pisikeste värskete kartulite ja ohtra värske rohelise salatiga. Lisaks olen proovinud ka kanakintsufileesid sama retsepti järgi ja tulemus on võrdväärselt hea!
NB! Kui tomatid on hapukad, siis lisa koos palsamiäädikaga ka teelusikatäis suhkrut.

 Retsept on mugandatud Nami-nami mugandusest Dutch Girl Cooking toidublogi retsepti järgi :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga