17.06.14

Manhattani toorjuustukook

 Üks tõeliselt kreemine toorjuustkook meeldib igaühele. Manhattani toorjuustukook oma hapukoorekattega on võrratult siidine. Surfasin oma vanu pilte ja leidsin päris söödavad pildid mingist koosviibimisest, kus seda kooki jälle! teinud olen ja pistan nüüd retsepti blogisse ka. Maasikaaeg on juba käes ja see kook maitseb iseäranis hästi just nendega.

Põhi:
10 Digestive küpsist 
50 g sulatatud võid
Täidis:
400 toorjuustu (Farmi köögi toorjuust on parim)
75g suhkrut
2 muna
1 korralik tl kvaliteetset vaniljesuhkrut (Meira) või 0,5 tl vaniljepastat
Kate:
250g hapukoort
2sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega toasoe toorjuust ja ülejäänud ained omavahel. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vaniljesuhkur, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Jahuta täielikult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga