17.06.14

Imeline õunamahlakana

Võrratult hea kana saab kui pista see hauduma õunamahla, palsamiäädika, sinepi ja mee segusse. Eriti ilusad näevad välja kanapoolkoivad, millel ots ära on kaksatud ja sellisel juhul sobivad suurepäraselt ka pidulauale. Antud pildil peesitavad kana kintsuliha tükid.

750 g kanapoolkoibi või 600 g kana kintsuliha
4 küüslauguküünt
soola, pipart, õli

2 sl palsamiäädikat
1 tl sinepit
1,5 dl õunamahla - soovitavalt kodust
2 tl mett

Pane kana potti ja purusta peale küüslauk, nirista kanale pisut õli ja maitsesta soola-pipraga.Sega läbi ning pista mõneks ajaks külma maitsestuma. Võta väike pott ja pane sinna kastmekraam. Vispelda ühtlaseks ja lase keema. Algretseptis soovitatakse marinaad poole peale redutseerida kuid mina seda ei tee sest see leem, mis hautades tekib nii on paras kastmeks ja maitseb imeliselt- parem kui teda rohkem on.  Vala kaste kanale ja hauta madalal kuumusel kuni kana on pehme. Lõpupoole ära palju sega sest pehme kana võib katki minna. Soovi korral võib kana ka ahjus ahjupotis või sügavas vormis küpsetada. Olen igatepidi teinud ja tulemus on alati olnud väga hea.

Serveeri näiteks basmatiriisiga, millele on lisatud poole keemise pealt külmutatud herneid. Herned lisa peale hauduma ja ära sega.

Mugandatud Ragne Värki raamatust "Lihtsalt Linnulihast"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga