14.05.14

Täiesti tavalised singi-juusturullid - need kõige paremad...


Mõnda aega tagasi ilmus müügile lausa kaks lehttainast, mille koostises on või. Ja no ausalt öeldes olen kohe mitu korda rohkem pirukaid küpsetanud tänu sellele. Metsaseenepirukaid olen teinud kordi 5 ja seda viimase kahe kuu jooksul. Lehttaigna võlu peitub selles ju, et küpsetamine on imelihtne ja sisse võib pista mida iganes. Nii lihtsa asja retsepti on isegi tobe blogisse pista, aga eesmärk on hoopis meeldetuletus. Vahest ei tule meeldegi, et nii lihtsalt saab ampsukad valmis visata. Pildil olevate pirukatega pean kahjuks kodus istuma ja võtta ei tohi ühtegi - lähvad lasteaeda laadale.

400g pakk võiga lehttainast (Eesti Pagar või Rimi Selection)
120g suitsupeekonit
1 suur sibul 
120g riivjuustu
määrimiseks muna
peale murulauku

Lõika peekon peeneks ja haki sibul. Prae peekon koos sibulaga. Pane ahi sooja 220 kraadi peale. Jahuta segu ja puista taignalelehele (jäta üks kitsam serv u 1cm ulatuses puhtaks). Lisa riivjuust.  Alusta rullimist kitsamast servast, mis on täidisega kaetud. Rulli tihedalt kokku ja suru puhas serv näiteks kahvliga kokku. Lõika rull kuueks ja aseta rattad ahjupannile. Määri rullid vaid väljast taigna pealt munaga (mitte ülevalt, kus lõikeserv on) ja pane ahju. Küpseta 12-15 minutit. Peale raputa näiteks murulauku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga