20.05.14

Kinoasalat vähisabade ja avokaadoga


Soojad ilmad nõuavad jahedaid roogasid. Üks mõnus salat, mille autoriks on Pille Petersoo. Minule maitses see salat väga, aga millegipärast ei suutnud ma seda palju süüa. Ehk siis piisab põnevaks suutäieks ka vähesest kogusest. Siin kogus umbes viiele.

1,25 dl kinoa seemneid
2,5 dl köögiviljapuljongit või vett
1/4 tl soola
2 sl külmpressitud oliiviõli
0,5 tk sidrunit
250 g vähisabasid marinaadis (ilma veeta)
2 avokaadot
2 tk röstitud punast paprikat
pool peotäit hakitud värsket peterselli
purustatud pipart

Loputa kinoa jooksva külma vee all sõelal. Pane potti vesi ja kinoa, maitsesta puljongipulbri ja soolaga. Kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud.
Sega juurde oliiviõli ning poole sidruni mahl ning tõsta kinoa suurde serveerimiskaussi.
Nõruta vähisabad marinaadist, tõsta kaussi.
Lõika röstitud paprikad väiksemateks ribadeks ja lisa. Koori avokaadod, lõika väiksemateks tükkideks ning sega ülejäänud sidrunimahlaga. Tõsta salatikaussi.
Lisa hakitud petersell, maitsesta salat purustatud pipraga ning sega komponendid kergelt läbi. 

1 kommentaar:

  1. Ei ole ime, sest on ju õli ja avokaadot ning vähisaba - päris rammus. Ma tahaks proovida, aga ma asendan merekarpidega (see on mussel vist?).

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga