02.01.13

Heeringas väikse pohlaga

Pole paremat heeringamarinaadi kui see. Väga oluline on, et veiniäädikas oleks väga kvaliteetne ja puhta maitsega:

400g heeringafileed
1dl veiniäädikat
1dl vett
20 tera musta pipart
65g suhkrut
2 suurt sibulat (puansega jääb ilusam)
1dl külmutatud või värskeid pohli

Lõika heeringafilee meelepärasteks juppideks. Koori sibulad ja viiluta õhukesteks viiludeks.
Sega väikeses potis veiniäädikas, vesi, suhkur ja must pipar. Kuumuta keemiseni, kuni suhkur on lahustunud. Lisa sibularattad ja pohlad, tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Kalla jahtunud marinaad heeringatükkidele ning lase vähemalt päev külmas maitsestuda.

See retsept on jõuluajal meil kindel külaline laual.

Mugandatud retsept pärit ikka Nami-nami varamust.


3 kommentaari:

  1. Milline on hea veiniäädikas?

    VastaKustuta
  2. No mõni veiniäädikas on minu jaoks "puuksukas". Ma ei oskagi seda kirjeldada, aga no paljudel neist on selline iseloomulik maitsenüanss juures samas kui on päris palju ka neid, millel on hästi puhas maitse ja see "puuksukas" puudub. Näiteks hetkel olen ostnud Prismast valget Cirio veiniäädikat, mis on minu arvates hea puhta mekiga. Kunagi ostsin Kaupmehest valget Kattuse veiniäädikat ja seegi oli hea. Tartus pole enam seda trehvanud.

    VastaKustuta
  3. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga