21.11.12

Tuline hispaanlane


Chiorzo on üks vahva vorst. Tuline ja terav ja täis päikesepaistet. Seda suppi tegin nii, et kõigepealt ostsin poest vorsti ja siis hakkasin vaatama, mis sellega teha. Sattusin ühele toredale retseptile Kätrini blogis. Nüüdseks olen seda juba mitmel korral teinud ja sellest on saanud üks tihe lemmikkülaline õhtusöögilaual.

300 grammi chorizo vorsti 
4 keskmist porganit 
4 keskmist sibulat 
2 suurt punast paprikat  
suitsutatud paprikapulbrit
400 grammi purustatud tomateid 
1 kikerherne konserv  
4-6 spl soja 
2 spl Wortcestershire kastet
soola  
1 spl (veini)äädikat  
suhkrut 
1-1,5 liitrit kuuma vett  
praadimiseks õli  
serveerimiseks siledalehelist peterselli ja mõnd krõbeda koorikuga saialist 


Tükelda porgand, paprika ja sibul. Lõika chorizo vorst pikuti pooleks ja seejärel poolkuu kujulisteks tükkideks. Vala poti põhja natuke õli, lisa vorst, porgand, sibul, paprika ja prae keskmisel kuumusel 10 minutit aegajalt segades. Lisa paar teelusikatäit paprikapulbrit.Lisa potti purustatud tomatid, soola ja pipart ning lase madalal kuumusel kaane all 20 minutit podiseda.  

Seejärel lisa potti kuum vesi ja kikerherned. Lase keema tõusta ning maitsesta supp seejärel soja, Wortcestershire kastme, äädika ja suhkruga. Maitse peab olema hapukas-vürtsine ja hästi tasakaalus. Lase supil kaane all 20 minutit madalal kuumusel haududa, et maitsed ühtlustuksid. Serveerimiseks puista üle hakitud siledalehelise peterselliga. Kõrvale küpseta ahjus üks krõbe baguette. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga