17.08.12

Suvikõrvitsapirukas


Soolastest pirukatses vaieldamatult üks suuuur lemmik. Enne tegemaasumist poleks ma oodanud, et see pirukas selliseks hitiks osutub. Ilma naljata, piisab sellest kogusest kahele ja poolele inimesele :D Soovitan väga-väga soojalt!

500 g pärmi- lehttainast
400 g suvikõrvitsat (ehk üks pikk ja sale rullkõrvits)
2 suurt küünt küüslauku
1 kuhjaga tl kuivatatud basiilikut
oliiviõli
soola
musta pipart
150 g maitsestamata või näiteks murulauguga toorjuustu
75 g riivitud parmesani

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Pane kaussi hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipra ja basiilikuga. Sega käte abil suvikõrvitsaviilud kastmega õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.
Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.
Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.
Laota suvikõrvitsaviilud kenasti juustuseguga kaetud tainaosale.
Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Puista peale veel riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.
Mugandatud retsept pärit siit.

Kuna suvi on meil jahedapoolne siis muusika peab oleme kuum:

5 kommentaari:

  1. Retseptivalik tundub huvitav, aga selle blogi font on nii kohutav, et üle kahe sõna ei jaksa lugeda

    VastaKustuta
  2. Tänud. Huvitav märkus- pole ise aru saanud, et see font oleks kehv- ma ise ka loen oma poste ju üle. Kui aega saan siis ehk katsetan, kas on veel mõni mulle meeldiv font, mis võiks olla laiem.

    VastaKustuta
  3. Mina soovitaksin lisada ka tomatit-paprikat!

    VastaKustuta
  4. Muutsin fondi. Loodetavasti on parem :)

    VastaKustuta
  5. Milline boonus, oivaline retsept ja mussivideo ka :)

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga