12.08.12

Salveivõi pasta


Salvei on imeline. See on nii imeline, et sellega saab teha üht parimat pastat minu maitsele. See pasta on nii hea, et sinna pole vaja kõrvale muud kui suur hunnik salatit veidikese oliiviõli ja palsamikreemiga. Mmmm. Tarvis on:

100g võid
100g parmesani (sobib ka Valio Forte)
300g pastat (värske, tavaline, munapasta- kõik variandid on head- testitud)
soovi korral küüslauku
soola, pipart

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ja lisa sinna salvei. Lase vaikselt salveil või sees küpseda, kuni või muutub pruuniks ja salveilehed krõbedaks (nagu friteeritud oleksid). Väldi kõrvetamist liiga kõrgel temperatuuril, siis muutub maitse kibedaks. Märk kõrvemisest on kui või sisse tekib must pudi- olgugi et salvei näeb veel kobe välja. Kui soovid kasutada küüslauku, siis lisa hakitud küüslauk kui salvei on juba valmis ja kuumuta õige pisut, et vältida küüslaugu üleküpsemisel tekkivat metallimaitset.
Keeda pasta vastavalt juhistele soolaga maitsestatud vees (al dente jaoks minut vähem). Enne pasta kurnamist jäta alles umbe pool tassitäit keeduvett. Kalla kurnatud pasta salvei ja või segusse, lisa pasta keeduvesi ja sega läbi. Hauta kuni vesi imendub pastasse. Lisa riivitud parmesan. Tulemus on kreemjas ja hahaaa- suhteliselt rammus. Serveeri kohe ja jahvata peale värsket musta pipart.

Pärit siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga