27.07.12

Kukeseenerisotto salveiga

 Oo kui tore on kukeseenehooaeg ja ema, kellele hullu  moodi meeldib seenel käia. Menüüs on olnud erinevad kastmed, pirukad ja nüüd ema omaloomingulise retsepti järgi risotto. Salvei sobib sinna suurepäraselt! Suure salveipõõsa lähedus on viimane ots lubanud salveid katsetada mitmel moel ja pean ütlema, et salvei on midagi minule. Kindlasti tuleb mõni salveile pühandatud postitus õige pea veel. Hetkel peatuks seentel koos salveiga:

500-600g kukeseeni
400g risottoriisi
125 ml kuiva valget veini
0,5l (seene)puljongit
16 lehte salveid
1 suur sibul
mõned küüned küüslauku
150-200g parmesani või Valio Fortet
100g võid
soola, valget pipart

Sulata potis või ja küpseta seal salveid. Lisa võile sibul ja küpset poolenisti valmis, lisa seened ja küpseta ning viimasena küüslauk ja kuumuta veel veidi. Sega seened riisiga ja lisa vein, hauta kuni vein aurustub. Haka vähehaaval puljongit lisama ja hauta segades. Puljongit tuleb lisada ikka mitmel korral lastes sel kenasti imenduda. Maitsesta soola, pipraga- soolaga tagasihoidlikult sest lisanduv juust annab seda ka. Kui riis pehme, lisa parmesan. Sega läbi ja vajadusel maitsesta veel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga