30.07.12

Kikerherne-tuunikalasalat


Üks viimase otsa vaieldamatu lemmikleid. Imepärane lisaväärtus on ka see, et seda saab teha osaliselt ette-  suurema peo puhul on see väga tähtis omadus. Loomulikul peale selle maitseb see salat ka võrratult nii külmalt kui ka toasoojalt. Juba blogiposti kirjutades hakkavad neelud käima ja pean kohe uuesti tegema minema...

500 gr kuivatatud kikerherneid või  2 purki konserveeritud kikerherneid
vett
söögisoodat- kuivatatud kikerherneste puhul
1 purgitäis röstitud paprikat
6 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl veiniäädikat või šerriäädikat
2 punast sibulat
1 tl jahvatet vürtsköömneid
0,5 tl jahvatet apteegitilliseemneid
0,5 tl tšillipulbrit (või -helbeid)
2 tl suitsutet pimento paprikapulbrit
2 tk õliga tuunikalakonservi
1 tk sidrunit
kimp värsket peterselli
soola
musta pipart
Leota kikerherneid üle öö rohkes külmas vees, kuhu on lisatud paar teelusikatäit söögisoodat.
Nõruta ja loputa kikerherned, kata värske külma veega, maitsesta soolaga ning keeda umbes poolteist tundi - alguses tugeval kuumusel, siis tasasel tulel, kuni kikerherned on pehmed, aga mitte pudrused.
Nõruta ja sega veel soojadele kikerhernestele juurde õli ja šerriäädikas. Või kasuta konserveeritud kikerherneid, mis loomulikult ei anna maksimaalset tulemust.
Tükelda röstitud paprikad, lisa kikerhernestele.
Haki sibul, prae oliiviõlis pehmeks. Lisa vürtsköömned, apteegitilliseemned, tšillihelbed ja suitsupaprikapulber pannile. Prae 1-2 minutit, siis sega kikerherneste hulka.
(Siiamaani võib salati eelmisel päeval valmis teha. Võta salat pool tundi enne serveerimist külmkapist välja).
Haki petersell peenelt, tükelda nõrutatud tuunikalakonserv kahvliga. Lisa petersell, tuunikala ja sidrunimahl kikerhernestele. Sega õrnalt läbi.

Tulemus on ülihea!!!

Retsept pärit Nami-nami retseptikogust... Vahel ma ikka taban end mõttelt, kas ikka maksab nii palju kusagil juba olemasolevaid retsepte postitada, aga siis jõuan järeldusele, et ega igaüks ei jõua tervet Nami läbi sufata ja mulle meeldib näituseks teha asju, millel on mitmekordne kinnitus kommentaaride näol, et tegu on hea asjaga :)



1 kommentaar:

  1. See on igavesti vahva retsept! Mina kasutan küll veega tuunikala, aga seda vaid seetòttu, et rasvaga ja isegi heade õlidega pean piii pidama. Tänud jagamise eest!

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga