26.07.12

Café Anglaisi šokolaadikook


Tallinnas Raekoja platsil asunud Café Anglais'i šokolaadirull. Mina pole seda kunagi rulli keerata suutnud... Tulemus mõrkjalt-puuviljaselt hõrk.

Šokolaadibiskviit:
300 gr mõru- st vähemalt 70% kakaovõisisaldusega šokolaadi
1 dl külma vett
5 tk muna
120 gr suhkrut
Kreem:
4 dl 35% rõõska koort
2 sl suhkrut
1 tk apelsini (riivitud koor)
4 cl Cointreau apelsinilikööri

Vahusta munakollased suhkruga, sega hulka vesivannis veega sulatatud šokolaad. Vahusta munavalged eraldi tugevaks vahuks ja sega õrnalt kokku munakollase-šokolaadi massiga.
Määri küpsetuspaber võiga, kalla tainas paberile ja aja ühtlaselt laiali.
Küpseta 180ºC juures 10-15 minutit.
Kook on valmis, kui tainas ei hakka katsudes käe külge, kuid seest peab olema pehme. Lase jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga, lisa 4 cl alkoholi ja riivi sisse ühe apelsini koor.

Jahtunud biskviidile sega vahele vahukoorekreem ja keera kook pikkupidi kolmeks kokku või lõika põhi kolmeks ja aseta vahukoorega kihiti. Peale raputa tuhksuhkrut ja riivitud apelsinikoort.

2 kommentaari:

  1. Ära pahanda, aga vaid fotot vaadates tundub, et on mustaleiva võileivatort munatäidisega :D

    VastaKustuta
  2. Jah- ja ma teen sulle seda ja saad teada, et see on üks hõrgumaid torte üldse!

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga