12.01.12

Jõhvikakissell

Juba mitu kuud on mul plaanis teha lihtsaid asju, aga üldse ei jõua nendeni. Jõhvikakissell oli üks nende seas. Aga aru ma ei saa, miks ometi pole ma seda juba ammu varem teinud. See on lihtsalt niivõrd võrratu. Seda nii kohupiimakreemi all, kohupiimakoogi peal, täiesti paljalt joogiks, bubertiga... Mõni lihtne asi lihtsalt on... liiga hea. Trumpab üle koogid ja peened magustoidud :D

6 dl jõhvikaid
1.5 l vett
3 dl suhkrut
1 dl külma vett
1 dl kartulitärklist

Alustuseks nopi mõned kenamad terved marjad välja- need saab hiljem kisselli sisse kaunistuseks poetada. Keeda marju 5 minutit pehmenemiseni. Kurna keeduvesi (hoia alles!) ja suru marjad läbi peene sõela keeduvette. Lisa suhkur ja lase 5 minutit vaikselt keeda.
Sega kartulijahu 1 dl külma veega ja nirista peene joana pliidilt äratõstetud kisselli sisse, kisselli tasakesi ringikujuliselt segades.
Pane kuum anum uuesti pliidile ja hoia väikesel kuumusel, kuni esimesed mullid hakkavad tõusma ka keedunõu keskelt. Tõsta pliidilt. Lisa jahtunud kissellile värsked marjad ja serveeri, millega hea tundub.

Mugandatud nami-nami retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga