12.12.11

Koorekaramell


Üks Eesti väiketootja toodab sellist toodet. Liiga hea. Eriti hea on, et proovisin sarnast asja kodus ka teha. Neil on siiski koostises vaid koor ja suhkur, aga minu tulemus on suhteliselt ligilähedane. Ehk siis ka liiga hea!
See kreem sobib leigelt ja toasoojana imehästi kõikjale karamellikastmeks kuid külmas moodustub täpselt see õige konsistents, et karamellist kreemi saaks mõnusa paksu kihina saiale määrida. Ideaalselt rammus energialaeng tegusa päeva hommikukohvi kõrvale. Nüüd vastu jõule on see ka mõnusalt kiire külakost purki pistmiseks.

150ml vahukoort
120g heledat muscovado suhkrut
120g 82% võid

- pane kõik koostisosad kastrulisse ja kuumuta vispliga segades kuni või ja suhkur on sulanud ja kaste on muutunud ühtlaseks.
- lase keema tõusta ja tõsta kastrul tulelt. Jahuta aeg-ajalt vispliga segades.
- kasuta kastmena või tõsta külma tahenema.

2 kommentaari:

  1. Meie vanaema juures maal tehti päris sageli sarnast koorest ja suhkrust keedetud maiust, mida kutsuti koorekommiks. Koor oli omast käest võtta ehk siis oma lehma piima pealt kooritud ja suur suhkrukott seisis ka nurgas, kuna vanaisa pidas mesilasi. Miskipärast tehti meil koorekommi alati hommikuti. Kujutate ette seda rõõmu, kui ärkad hommikul ja leiad pliidinurgalt värsket koorekommi. Meie sõime seda lihtsalt lusikaga kausi seest, saia peale määrimisega ei hakanud vaeva nägema.

    Olen oma lastele seda ka korra teinud, aga tänapäeva suhkur on vist teistsugune, magusam või nii, igatahes täiskasvanuna ma koorekommi nii palju küll süüa ei jaksanud kui lapsena :)

    Suured tänud postituse eest, mis võimaldas toredat ekskurssi lapsepõlve!

    Meeli Tartust

    VastaKustuta
  2. Väga armast lugu! Ka mina söön meelsamini seda lusikaga otse kausist, aga pärast on väiksed süümekad garanteeritud. Kolm kõige rammusamat ju koos :D

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga