17.11.11

Ingveriküpsised


Mõnda aega tagasi toodi meile külakostiks ingveriküpsiseid. Veidi oli retsepti muudetud ja tehtud oli ainult ingveripulbriga. Jube head olid. Proovisin siis ka järgi- kuna ainult ingveriga olid ka juba väga head ja noaotsatäis on väga suhteline mõiste siis panin kõiki teisi vürtse kokku noaotsatäie- et ei läheks liiga piparkoogiks kätte. Huvi pärast proovisin mõnele ka apelsiinisukaadi sisse pista. See palju juurde ei andnud, aga ära ka ei võtnud. Küpsised ise on mõnusalt vürtsikad ja hästi krõbedad:

110 g nisujahu
1 tl ingveripulbrit
noaotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
noaotsatäis jahvatatud nelki
noaotsatäis jahvatatud kaneeli
noaotsatäis jahvatatud kardemoni
1 tl söögisoodat
50 g võid
50 g suhkrut
2 kuni 2.5 sl kuldsiirupit

Sõelu kaussi jahu, maitseained, sooda. Lisa suhkur ja võitükikesed ning näpista tainas ühtlaseks.
Lisa kuldsiirup ja sega, kuni saad paksu tiheda taina.
Vormi tainast kreeka pähkli suurused pallikesed ja jaota võitatud ahjuplaadile, jättes tainapallikeste vahele ruumi küpsemiseks.
Küpseta 190-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.
Lase ahjuplaadil veidi jahtuda, siis libista veel pehmevõitu küpsised restile tahenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga