27.10.11

Tomatine sibulasupp


Ei tea kuidas teised vastu peavad, aga mina sõin täna oma esimesed mandariinid ja ootan juba pikisilmi, et jõuaks kätte sobilik aeg vürtsiseid-kaneeliseid-kardemoniseid küpsetisi vorpima hakata. No ja jõulukaunistusi tahaks ka varsti välja hakata otsima. Kindlasti paljudele tekitab see teatavat negatiivset emotsiooni kui kauplustesse ilmuvad juba oktoobris jõuluehted. Aga ma ei saa parata kui mulle risti-vastupidi meeldib see tunne, et nüüd on varsti vaja piparkoogitaigen hakkama panna ja varsti-varsti saab nuusutada esimese koheva lume lõhna ja näidata pisitirtsule kuidas lumi pakib. Rääkimata siis neist kodustest soojadest aroomidest segunenuna selle külma hõnguga. Siiski olen veel kannatlik kuna sügis on kaunis värviline ja päikseline sattunud olema. Viimane mida vaja on, on pikk ja sobune/vihmane/kõle sügis- enne tulgu kohe käre talv peale :D

Vaieldamatu uus lemmik mis on ideaalne sombuse ilmaga aknast välja vaatamiseks! Maitseb nagu seljanka --- aga on võrreldes seljanakaga peaaegu, et lihatu supp ja kindlasti selle võrra ka lahjem ja kergem kraam.

Vaja läheb:
700g sibulat
100g suitsupeekonit
2spl õli
1,3l kanapuljongit
400g purustatud tomateid
6 suurt basiilikulehte, soola, pipart

Prae tükeldatud peekonit 2 minutit, lisa õli ja tükeldatud sibulad ning praeg 20 minutit hoolega vahti pidades sest lõpupoole tahavad sibulad kõrbema minna!
Kalla segu potti, lisa kanapuljong ning purustatud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja peenestatud basiilikulehtedega. Keeda 30 minutit. Kui supp valmis siis võib raputada supile lihtsalt parmesani või panna supile parmesaniga kaetud krõbe sai ujuma.

Juurde kuula Selah Sue This Wold'i

Allikas: Gino D'Acampo Itaalia dieet

1 kommentaar:

  1. Kui kaks nii head asja kokku panna, siis lihtsalt peab hea saama. Väga maitsev supp! Kindlasti teen veel. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga