28.09.11

Küüslaugumekine peedipüreesupp



Hiljuti komistasin ühe püreesupi retsepti otsa, kus olid koosluses peet ja küüslauk. Tundus hea kombinatsioon, aga koostisosade valikust hakkasid hoopis omad mõtted keerlema. Nii sündiski minu päris oma küüslaugumekiga peedipüreesupp.

Supi jaoks on vaja:
umbes 1,5l kanapuljongit (mina keetsin ise kahest koivas, ühest suurest porgandist ja suurest sibulast, juurde läks tubli punt peterselli ja tüümiani- see kõik jätkas oma elu hiljem supis)
4 kartulit (1 porgand ja 1 sibul ka kui supp läheb puljongikuubiku peal tegemisse)
400g purustatud tomateid
500g keedetud peeti
7-10 küünt küüslauku
veidi basiilikut (juhul kui puljongis on esindamata siis ka punt peterselli ja tüümiani), soola, pipart
3 spl valget veiniäädikat
200g toorjuustu

Lisa puljongile tükeldatud kartulid (porgand ja sibul), purustatud tomatid ja küüslauguküüned. Keeda umbes 15 minutit. Lisa keedetud peet tükkidena (mul juhtus üldse olema riivitud peet kodus sest poes terveid polnud õhtul hilja :)) Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Keeda veel 5 minutit. Lisa veiniäädikas, sega ja lisa toorjuust. Võta sausegur ligi, vurista kogu potitäis püreeks ja lase uuesti korraks keema. Supi võib ka veel korra läbi peene sõela lasta- siis jääb eriti sametine tekstuur.

Kui supp südame alt liiga vesiseks teeb siis selle tarbeks tuleb võtta paar head viilu peekonit ja need pannil küpstada ja leivale visata. Seda kõrvale haugates on komplekt suisa täiuslik.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga