09.04.11

Porgandikook kookose-toorjuustukreemiga


Sai tehtud imelist kooki Dagrise Sööme silmadega blogist. See on lihtsalt jumalik kaaslane ühele heale tee- või kohvireisile. Selline mõnusalt mure ja niiske ja pähkline ja kookosene ja... üleüldiselt sõnulseletamatu. Kook tuleb ka päris suur nii et mina ja abikaasa saime seda veel peale esimest seltskondlikut nautlemist ka veel järgmiseks hommikusöögiks ja õhtuseks magustoiduks :) Tänud Dagrise nobenäppudele pisikeste omapoolsete mugandustega:

Põhi:
2 dl jahu
2 dl speltajahu (mina kasutasin täistera nisujahu)
2 dl kookoshelbeid (võib panna pooleks nii helbeid kui ka laaste)
peotäis-paar purustatud kreeka pähkleid
4 muna
2 dl päevalilleõli
2 dl suhkrut
2 dl pruuni suhkrut (demerara)
1 tl vanilliessentsi (mina panin paar tl vaniljesuhkrut)
1/4 tl soola
2 tl kaneeli
noaotsatäis muskaatpähklit
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
5 dl riivitud porgandit

Glasuur:
400 g toorjuustu
1 dl vahukoort (mul läks 2-3x rohkem - siis sai piisavalt kreemine, aga samas piisavalt paks)
1,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanilliessentsi
2 dl kookoshelbeid + veidi peale puistamiseks
2 sl apelsinimarmelaadi (ei lisanud üldse)

Sega ühes kausis omavahel jahud, kookoshelbed ja -laastud, sõrmede vahel purustatud kreeka pähklid, maitseained ning küpsetuspulber ja sooda. Teises, suuremas kausis vahusta korralikult munad suhkruga. Lisa õli ja sega järk-järgult sisse kuivainesegu. Lisa peenelt riivitud porgand. Vala segu võiga määritud koogivormi (diameetriga 26 cm või rohkem) ja küpseta 175-kraadi juures umbes tund. Originaalretseptis soovitab 50 min, aga minul läks 65-70 min. Kontrolli küpsust puutikuga.

Jahuta koogipõhi täielikult ja lõika siis kaheks kettaks.
Glasuuri tarvis vahusta toasoe toorjuust ja vahukoor, sõelu sisse tuhksuhkur, lisa vanilliessents. Sega sisse ka kookoshelbed, maitseks võib lisada ka paar supilusikatäit apelsinimarmelaadi. Määri pool toorjuustusegust kahe koogiketta vahele, ülejäänuga kata kook pealt. Kõige peale puista kookoshelbeid. Lase koogil enne sööma asumist paar tundi maitsestuda ja taheneda.

Koogi võib ka eelmisel õhtul valmis küpsetada ja kreemi järgmisel päeval panna. Ja ülejärgmisel (kreem siiski eelmisel päeval pandud) päeval maitses ta veel kõige paremini sest kreem oli kuidagi eriti mõnusalt ühtlustunud ja kookos niiskuse sisse imenud- nagu palju Rafaellosid koogi vahele pressitud :D

4 kommentaari:

  1. Ma pean ainult mingi ilusa koogialuse oma kookidele vaatama. See valge on alati nii sinakas seal all. No ja ega pitsataldrik ei peagi nii elegantne olema :D

    VastaKustuta
  2. Parim kook eal mis ma saanud olen!

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga