01.04.11

Nigella Lawsoni banaanikeeks rummiga


Teen üle pika-pika aja ühe kiirsissekande. No lihtsalt ei ole praegusel eluhetkel üldse nii palju aega, et aktiivselt pildistada ja kirjutada. Süüa teen ikka endiselt:D
Tõenäoliselt on juba iga suurem kokandushuviline selle keeksi enda jaoks juba avastanud... kuid mina alles avastasin. Mmmmm ja milline avastus. Tõeliselt hea keeks. Ja rumm - oooooo jaaaaaa sõnu pole vaja. Retsept, mis on ettevõtmist väärt:

100 g seemneteta rosinaid
75 g tumedat rummi või burbooni viskit (Bacardi tume rumm oli megamõnus keeksi sees)
175 g nisujahu (esimesel korral panin osa jahu asemel täisterajahu - nii 75g- maitses hästi, aga natuke pudises rohkem)
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl söögisoodat
0.5 tl soola
125 g magedat sulatatud võid
150 g suhkrut (mina proovisin ka 125g ja 100g suhkruga ja sai ka väga hea ja magus)
2 suurt muna
4 väikest küpset banaani (kooritult u 300 g, püreesta)
60 g hakitud kreeka pähkleid (võib ka rohkem!)
1 tl vanilliekstrakti (no vaniljesuhkrut panin ka pigem 2tl kuhjaga tegelikult)

Sega rosinad ja rumm väikeses kausis ning lase veidi paisuda.(Ehk on kasulik lausa ammu enne rosinad likku panna- no nt hommikul kui õhtul tegu plaanis)
Kuumuta ahi 170ºC.
Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
Sega suures kausis sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval kloppides munad, seejärel püreestatud banaanid.
Lisa puulusikaga segades pähklid, rummised rosinad ja vanilliekstrakt. Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Kalla tainas 23x13x7cm võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 170kraadise ahju keskosas 60-75 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase vormis jahtuda, seejärel lõika paksudeks viiludeks.

Ja - naudi!

Ise plaanin seda keeksi proovida ka mõne toorjuustukreemiga/glasuuriga edevamaks teha. Kindlasti sobib ka tumeda šokolaadi glasuur rummise mekiga imehästi.

3 kommentaari:

  1. Ma just eile küpsetasin seda keeksi- alati õnnestub, alati on hea ja alati saab väga kiiresti otsa :)

    VastaKustuta
  2. :) Minagi tegin seda kohe kaks korda järjest. Teeks veel, aga uued katsetused trügivad vahele ja rannahooaja saabumine ei luba päris iga päev koogitada/keeksitada... Oeh kui raske on see kokkaja elu (hea isu ju käib asja juurde)

    VastaKustuta
  3. Ja see keeks on nii hea, et väga raske on pildile saada- enne saab otsa. Siingi viimased kolm viilu :D

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga