08.10.10

Leib vol.2


Eile õhtul panin eeltaigna hakkama. Sai ka leivavormid ostetud- jagatakse ju neid ühes suures kaubandusketis pea ilma eest. Hommikul segasin ülejäänud jahu ja 1spl soola taignasse ja poolitasin umbes ära. Ühele poolele lisasin suhkrut, kuivatatud jõhvikaid ja piparkoogi-vürtsisegu ning teisele poolele ürte ja u kaks küüslauku. Panin vormi ja paitasin jällegi hoolega märja käega. Seejärel radika peale kerkima. Juba tunni pärast oli näha, et juuretis on "püssim". Kaks tundi kerkisid ja ahju - 10-15min 225 kraadi, 30min 200 kraadi ja 30min 180 kraadi. Küpsesid kenasti ära - seest ja väljast said nagu peab. Koorikule mökerdasin ohtralt võid ja jäi mõnus. Ja nüüd kui see leib sai täiesti poe väljanägemisega ka, pean ütlema, et pole kunagi varem nii head leiba saanud kui omaküpsetatud soe leib!

2 kommentaari:

  1. Oojaa- väga head said ka. Praegu just uued leivad kerkivad- varsti ahju. Seekord suitsusingiga :D

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga