09.10.10

Kõrvitsa-porgandisupp suitsujuustuga


See supp sobib hästi teravate elamuste otsijatele kuid kui tšillit vähem panna siis on ka niisama ülihea sametine maitsekooslus - lisandub mu lemmikute hulka. Nagu ka eelmine kõrvitsasupp sobib seegi hästi termoses kaasavõtmiseks.

Retsept pärit Elise blogist:

700g kõrvitsa viljaliha
3 keskmise suurusega porgandit
2-3 kartulit
1 suur sibul
1 pisike tšilli või 1/2 suuremat
5-6 dl kanapuljongit (tee ise!)
200 g suitsujuustu
maitseks lusikaotsaga kaneeli ja ingverit
pool keskmise sidruni mahla
soola, oliiviõli ja võid

Koori ja tükelda porgandid, sibul ja kartulid. Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks. Puhasta tšilli seemnekojast ning haki peeneks.

Kuumuta paksupõhjalises potis veidi oliiviõli ja võid ning pruunista köögivilju 4-5 minutit. Vala peale puljong ning hauta tasasel tulel köögiviljad pehmeks.
Lisa supikogule riivitud või tükeldatud suitsujuust. Püreesta supp saumiksriga.
Viimistle maitse kaneeli, ingveri, sidruni mahla, soola ja pipraga.

Mina tegin kanapuljongi ise ühest kanakintsust (keetsin paari loorberilehe, piprasegu ja soolaga). Tükeldasin liha sealt kintsust ning kui supp valmis oli siis puistasin sisse. Teisel päeval panin sisse veidi pannil pruunistatud suitsupeekoni tükke.

2 kommentaari:

  1. Väga-väga maitsev supp! Panin veel peale röstitud ciabatta kuubikuid ja kõrvitsaseemneid ka, isegi Tanel sõi ja kiitis :D

    VastaKustuta
  2. Oooo jaaa! Proovi teist ka- too on veel parem :D

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga