07.10.10

Koorene kõrvitsasupp ingveriga


Pean käe südamele panema ja ütlema, et see on küll kõige parem kõrvitsasupp (võibolla isegi püreesupp), mida ma kunagi söönud olen (järgmises postis räägin sama oma uue leivateo kohta:D) Retsept pärineb Anni Arrolt:
Koostis:
1.5 kg puhastatud kõrvitsat
3 hapukat õuna
5 kartulit
1 sibulat
4 küünt küüslauku
100 g võid
4 cm jupp ingverijuurt
1 sl karripulbrit
1.5 l köögivilja- puljongit
3 sl oliiviõli
2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine:
Kuumuta potis õli ja 50 g võid. Pruunista selles hakitud sibul, küüslauk ja ingver. Lisa karripulber. Sega ja lisa puhastatud ning tükeldatud kõrvits ja kartulid. Vala hulka kuum puljong ja lase 15 minutit haududa.
Lisa kooritud, südamikest puhastatud ja tükeldatud õunad ning vahukoor. Keeda, kuni kõik komponendid on pehmed. Siis lase kõik sauseguriga sodiks ja lisa ülejäänud 50 g võid.

Mina lisasin ka veel sojakastet sest minu puljongipulber pärineb ökopoest ja ei sisalada nii kangeid lisandeid, et soola rohkem vaja poleks.

Selle supi sisse/peale sobiks veel puistada mida iganes- praetud seeni, krutoone või mõned peened peekoniribad. Aga loomulikult kujutlen soovituse järgi ette imelist talveilma metsatukas- kaasas termos just selle supiga ning lisaks omaküpsetatud pirukad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga