06.10.10

Jumalik kõrvitsarisoto



Õige mitu aastat on minu üks lemmikroogasid kõrvitsarisoto - no juba komponendid on lihtsalt võrratud! Retsept pärineb raamatust Vahemeremaade kokaraamat (mis on väga ilus värviline ja paljude toredate retseptidega üllitis):

1kg kõrvitsat (mida värvikam ja maitsekam seda parem)
80g võid
4sl esimese külmpressi oliiviõli
400g risoto- või pudruriisi
125ml kuiva valget veini
500ml puljongit
soola, pipart
150g parmesani

Lõika kõrvits õhukesteks viiludeks, kuumuta potis pool võist ja kogu õli ning hauta kõrvitsat madalal kuumusel kaane all kuni kõrvits on peaaegu pehme. Lisa segades juurde riis ning vein ja sega kuni vein on aurustunud. Hakka vähehaaval puljongit lisama ja hauta segades- lisa puljongit alles siis kui eelmine sorts on riisi imendunud. Risotto peab saama mahlane kuid mitte vedel (mul sagel saab vedel siiski sest panen puljongit rohkem kuna nii on mulle rohkem meeltööda). Kui riis on pehme siis eemalda pott pliidilt ja lisa ülejäänud või ning riivitud parmesan. Sega hoolikalt läbi ja naudi!

(PS! Mul kahjuks polnud nii maitsekat ja värvikat kõrvitsat käepärast ja seetõttu on ka pilt kahvatu. Kui juhtun ilusama tulemuse saama siis vahetan pildi ära:P)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga