22.09.10

Peedisupp kookospiimaga


Juhuste kokkulangevus- üleliigne peet ja Nami-nami kooskokkamise Vegan nädal. Ammu kiibitsesin seda retsepti kuid polnud ühte või teist või kolmandat. Eile tegin juba varem mainitud peedipirukaid jälle ja peeti jäi ohtralt üle. No loed seda retsepti ja ei tundu sugugi nii meeldiv- eriti kahtlane tundub värske kurgi lisamine supile. Aga teate- ÜLIHEA! Mees ka sõi ja kiitis. Varsti võtan uuesti plaani- lihtsalt nii lihtne ja võrratult kerge! Retsepti originaalpesa Nami-namis kuid siia ka copy-paste:

Koostis:
2 kuni 3 sl õli
1 tl vürtsköömneid (mitte jahvatatud)
4 kuni 5 küünt küüslauku
500 g värsket või keedetud (riivitud) peeti
200 g kreemjat või 400 g tavalist kookospiima
5 kuni 6 dl köögivilja- puljongit
0.5 kuni 1 sidrunit (mahla ja riivitud koort maitse järgi)
soola ja musta pipart
Kurgisalsa:
värsket kurki
värsket koriandrit või peterselli
noaotsatäis soola

Valmistamine:
Kui kasutad toorest peeti, siis koori peet ja lõika väikesteks kuubikuteks. (Keedetud peet tuleks lihtsalt tükeldada ja supi keetmisfaasi võib lühendada oluliselt).
Kuumuta potis õli, lisa vürtsköömned ja küüslauk ning kuumuta minut aega keskmisel tulel.
Siis lisa peedikuubikud, kuumuta jälle minut aega.
Lisa kookospiim ja puljong, maitsesta soolaga ning vähese riivitud sidrunikoorega. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni peet on pehme.
Püreesta supp kannmikseris e. blenderis, pane uuesti potti.
Maitsesta sidrunimahlaga, vajadusel lisa veel soola-pipart.
Jaota taldrikutesse.

Serveeri nt kurgisalsaga: haki kurk ja koriandrilehed peeneks, maitsesta vähese soolaga ning puista kurgisegu supile.

Soovitan ka proovida teist huvitavat kookospiimaga suppi millest olen kirjutanud siin postis. Üks minu suuri lemmikuid ja ka väga lihtne teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Vidinas ilmnes viga