24.09.10

Hatšapuri



Kunagi kui ma veel alma materis tudeerisin, sai ikka mõnda aega Gruusia Saatkonda külastatud ja sealseid roogasid ning veine mekutatud. Väga imepäraseid leide oli seal. Üks neist siis hatšapuri- eriti hea õlle kõrvale ampsata.

Proovisin alustuseks Nami-nami hatšapurit. Polnud päris see, mis Gruusia Saatkonnas kuid maitses siiski väga hästi. Pean minema uuesti meenutama milline seal oli ja proovima ka sealset ise leiutada.

Koostis:
Tainas:
250 g hapukoort
150 g sulatatud ja jahtunud võid
1 kergelt lahtiklopitud muna
350 g e. umbes 6 dl nisujahu
noaotsatäis soola
0.5 tl söögisoodat
Täidis:
250 g jämedalt riivitud Suluguni juustu
1 muna
2 sl hapukoort
2 hakitud küünt küüslauku
Määrimiseks:
muna

Valmistamine:
Sega hapukoor sulatatud võiga. Klopi juurde muna, siis lisa soola ja soodaga segatud jahu. Sõtku tainas läbi - pead saama üsna pehme taina.
Kui soovid ühte suurt hatšapurit, siis jaota tainas kaheks võrdse suurusega (ümaraks) tainalatakaks.
Kui soovid väikeseid hatšapurisid, siis rulli tainas jahusel laual umbes 5 mm paksuseks, lõika joogiklaasi või küpsisevormiga umbes 7 cm ketasteks.*
Riivi juust jämedalt, sega klopitud muna ja küüslauguga segatud hapukoorega. Pane täidis ühe tainalataka peale ja kata teise tainalatakaga. Määri servad munaga ning suru tainaservad kõvasti kinni. Torka kahvliga pealmisele tainalatakale mõni riburida auke.
Määri pealt munaga ja küpseta hatšapuri 220kraadises ahjus kuldseks.

NB! Kui Suluguni juustu ei ole, siis võib asendada nt halloumi või brõnsaga vm sõreda valge kõvemat tüüpi juustuga.

* Variant 2: võta tainast paraja suurusega portsud, suru need peopesas lapikuks, aseta peale lusikatäis täidist ning näpista servad keskele kokku.

2 kommentaari:

  1. Sa teed kõiki neid asju pidevalt, mida ma ammu plaaninud olen teha :)

    VastaKustuta
  2. :D No küll sa ka need ära teed kunagi- ma ka enne ammu plaanisin.

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga