06.08.10

Crumble

Et juba saab puuotsast pooltooreid õunu noppida siis:


Minu arvates parem kui Tartu Püssirohukeldri purukook (mis iseenesest on jumalikult hea). Retsept nami-namist:

500 g hapumat õuna
25 g rosinaid
25 g suhkrut
kaneeli
Purukate:
100 g nisujahu
75 g täisteranisujahu
25 g kaerahelbeid
75 g võid
50 g demerara pruuni suhkrut
jahvatatud kaneeli

Teha saab minu arvates millega iganes- ei pea õunad olema. Oluline on, et oleks ohtralt vaniljekastet - kõige lihtsam moodus on pärit Rheum-rhaponticum blogist:

2 munakollast
1 spl suhkrut
mõni tera soola
3/4 spl kartulitärklist
2,5 dl piima
1 spl vaniljesuhkrut (Meira naturaalsest vaniljest tehtut näiteks)
1 spl võid
Klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Kuumuta hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Aega läheb umbes 10 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta vispliga segades.

...ja see nii hea, et sobib kook sinna ujuma panna. Imeline nii külmalt suvel kui kuumalt talvel. Ma juba natuke isegi ootan neid krõbedaid külmasid, et saaks ahju miskit kuuma ja soojendavat pista.

Ahjaa ja mu blogi mõte... Vaja enda tarbeks kusagile see hea-parem kirja panna, mis tehtud ja hea mekkinud. Ega teistelegi kahju tee kui keegi ees ära katsetab ja kiidab.

2 kommentaari:

  1. Meil on purukook sügiseti päris tihti menüüs. Homme peaks esivanematelt jälle kotitäie õunu saama, eks siis teen uuesti...

    VastaKustuta
  2. Soovitan proovida Püssika moodi: murakamoosi ja banaaniga!

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga