23.08.10

Toskakattega õunapirukas


Tütre pooleaasta sünnipäeva puhul tegin suure (topelt) koguse toskakattega õuna-marjapirukat. Retsept jällegi Nami-namist. Kook ise on imelihtne teha ja just selline, et kui kodus on kapinurgas pakk mandlilaaste, sügavkülmas mingeid marju või aknalaual mõned õunad siis saab selle kiirelt kokku möksida.

Põhi:
125 dl nisujahu (2.5 dl)
2 sl suhkrut
100 g võid
1 munakollast

Täidis:
300 g musti sõstraid või
muid marju või õunu
2 sl kartulitärklist

Toskakate:
75 g võid
100 g mandlilaaste
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
1 sl nisujahu
3 sl piima

Valmistamine:
Sega põhja jaoks nisujahu ja suhkur omavahel, näpista juurde või ning lisa viimasena munarebu. Suru tainas ühtlaseks ning lase 30 minutit jahedas seista.
Suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Eelküpseta 200kraadise ahju allosas umbes 15 minutit, kuni tainas on helekollane.
Kui kasutad külmutatud marju, siis sega need tärklisega (värskete marjade puhul pole see oluline). Laota eelküpsetatud põhjale.
Sega toskakatte ained väikeses potis, kuumuta paar minutit. Jaota marjadele.
Küpseta 225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kate on kaunilt kuldpruun.

2 kommentaari:

  1. Toskakate on ju üle prahi!

    VastaKustuta
  2. Ära sa märgi- see on lausa imeline. Alguses mõtlesin, et nüüd küpsetan kõik tulevased koogid sellega. Aga u peale 4ndat korda leidsin, et võib ka ilma proovida : )

    VastaKustuta

Vidinas ilmnes viga